PROTECCIÓ RADIOLÒGICA

Dubte Pregunta’ns!

  Ver información relativa a protección de datos

  TECNODOSIS S.L. l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats per TECNODOSIS S.L. com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que li sol·licitem és per a enviar-li un pressupost o la informació sol·licitada. La legitimació es realitza a través del consentiment de l'interessat. L'informem que els destinataris de les dades que ens faciliti estaran situats en els servidors de TECNODOSIS S.L., no se cediran a tercers, excepte en el seu cas, altres empreses de grup amb finalitats administratius interns. El fet que no introdueixi les dades de caràcter personal que apareixen en el formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no puguem atendre la seva sol·licitud. Podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en contacto@utpr.es així com el dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control. Pot consultar-la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra política de privacitat.

  Vol contractar els nostres serveis?

  Contacti amb nosaltres, atendrem tots els seus dubtes.

  Sol·licitar +

  A les instal·lacions de raigs X de diagnòstic mèdic, s’utilitzen les radiacions ionitzants per obtenir el màxim benefici per a la societat amb el mínim risc per a les persones.

   

  Amb la finalitat de la protecció radiològica de les persones, les instal·lacions de radiodiagnòstic estan obligades a comptar amb un servei o unitat tècnica de protecció radiològica (UTPR) que certifiqui la idoneïtat de la instal·lació abans de la seva inscripció i posada en servei, així com per les verificacions periòdiques durant la vida útil de la instal·lació.

   

  Els criteris, mesures de seguretat i protecció radiològica que s’han d’aplicar estan establerts i regulats pel Reial Decret 1085/2009 pel qual s’aprova el Reglament sobre instal·lació i utilització d’aparells de raigs X amb finalitats de diagnòstic mèdic.

   

  UTPR està reconeguda com a Unitat Tècnica de Protecció Radiològica pel Consejo de Seguridad Nuclear des de l’any 1994 i ofereix els seus serveis a Instal·lacions de radiodiagnòstic mèdic.

  UTPR ofereix els següents serveis per a la seva instal·lació:

  Registre d’Instal·lacions de Radiodiagnòstic

  UTPR s’encarrega d’assessorar, gestionar, elaborar la documentació pertinent i certificar les noves instal·lacions de raigs X, així com ampliacions o modificacions de les ja existents, per la seva inscripció en el Registre d’Instal·lacions de raigs X.

  Abans de la seva posada en funcionament les instal·lacions de raigs X de diagnòstic mèdic hauran de ser declarades pels seus titulars davant l’Organisme competent de la Comunitat Autònoma on estigui ubicada la instal·lació.

  UTPR es posa a la seva disposició perquè la seva instal·lació compleixi amb la normativa vigent i sigui Autoritzada i Inscrita en el Registre d’Instal·lacions de raigs X.

  Davant la necessitat d’augmentar la disponibilitat d’equips i serveis radiològics per la protecció de pacients i treballadors, UTPR protegeix tota pràctica mèdica que implica l’ús de radiacions ionitzants.

  Programa de Protecció Radiològica

  UTPR presta assessorament en matèria de protecció radiològica i elabora el Programa de protecció radiològica (PPR) de la instal·lació per la seva implantació obligada tal com estableix el Reial Decret 1085/2009

  En aquest Programa s’estableixen totes les normes de funcionament i actuació necessàries previstes en el Reial Decret 783/2001 pel qual s’aprova el Reglament sobre Protecció Sanitària contra radiacions ionitzants.

  L’objectiu d’aquest Programa és garantir que les dosis que puguin rebre els treballadors exposats i el públic es mantinguin en nivells tan baixos com raonablement sigui possible (criteri ALARA) i que, en tots els casos, romanguin per sota dels límits de dosi establerts en la legislació.

  Revisions anuals d’instal·lacions de radiodiagnòstic

  UTPR realitza anualment el control de qualitat i vigilància dels nivells de radiació dels equips emissors de raigs X dels seus clients, així com la verificació de dosi rebuda pels pacients amb cada un d’aquests equips. La finalitat de la revisió anual és garantir l’ús adequat dels equips segons s’estableix en el Reial Decret 1976/1999.

  Per efectuar la revisió anual se segueixen els procediments establerts en el Protocol Espanyol de Control de Qualitat en Radiodiagnòstic, que ens permetran detectar possibles anomalies en el funcionament dels equips.

  Programa de Garantia de Qualitat

  Per donar compliment a les exigències del Reial Decret 1976/1999 cal, abans de la posada en funcionament de la instal·lació, disposar d’un Programa de Garantia de Qualitat (PGC) on s’estableixin els criteris de qualitat en radiodiagnòstic.

  L’objectiu d’aquest Programa és garantir imatges amb la major qualitat possible i que els treballadors exposats, pacients i públic rebin la menor dosi possible.

  UTPR es posa a la seva disposició per l’elaboració i / o actualització del Programa de Garantia de Qualitat i la tramitació davant els Organismes corresponents.

  Llamar Contactar