telèfon 933 681 355 email hola@utpr.es

Residus citotòxics

Els residus especials com els citotòxics són tots aquells compostos per restes de medicaments citotòxics i tot material que tenen riscos *carcinogénicos, mutagènics i teratogènics. És a dir, que tenen efectes tòxics sobre determinades cèl·lules del nostre organisme humà.

Els residus citotòxics suposen un risc per a la salut del personal que treballa amb ells en l’entorn sanitari. Poden causar malalties molt serioses com a càncer. S’exigeixen que les instal·lacions gestionin els seus residus citotòxics mitjançant sistemes especialitzats de retirada i transferència de residus donat el seu grau de contaminació química o biològica.

Tots els residus que puguin causar mal, directament o indirectament, a éssers vius o contaminar el sòl, l’aigua o la *atmosfera són considerats perillosos i aquest és el cas dels residus citotòxics.

Magatzematge de residus citotòxics

Sempre han d’anar dins d’un contenidor a prova de fugides, resistent a la perforació i amb un codi de colors. És necessari garantir en tot moment la seguretat dels treballadors que treballen en el sector sanitari amb residus citotòxics. Això ajudarà a garantir que els residus no puguin causar condicions perjudicials en el futur.

Característiques del contenidor:

  • Ha d’estar homologat
  • Amb pany de seguretat
  • A prova de fugides i vessaments
  • Amb senyalització i etiquetatge

Transport de residus citotòxics

Els productors de residus citotòxics estan obligats a lliurar-los a una empresa especialitzada i autoritzada per a totes les fases del seu tractament i posterior eliminació.

Està totalment prohibida qualsevol forma de reciclatge o reutilització d’aquests residus. Correspon a l’empresa especialitzada en el transport d’aquests residus citotòxics assegurar-se que segueixen al màxim les directrius establertes per les autoritats.

El vehicle usat per al transport d’aquest tipus de residus estarà destinat exclusivament per a això.

Tractament i eliminació de residus citotòxics

Els residus citotòxics poden ser eliminats mitjançant neutralització química o incineració, sent aquest últim el més utilitzat. La incineració es realitza en forns especials preparats per a tal fi.

Els centres productors de residus sanitaris perillosos han de complir amb les seves obligacions segons el que s’estableix en el Boletín Oficial del Estado (BOE), sent susceptibles a sancions econòmiques i de clausura.


Si vol que l’informem més detalladament sobre el servei de gestió de residus citotòxics, pot emplenar el formulari que té a continuació i li contactarem en la major brevetat possible.

Contacte

    Ver información relativa a protección de datos

    TECNODOSIS S.L. l'informa que les dades de caràcter personal que proporcioni emplenant el present formulari seran tractats per TECNODOSIS S.L. com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que li sol·licitem és per a enviar-li un pressupost o la informació sol·licitada. La legitimació es realitza a través del consentiment de l'interessat. L'informem que els destinataris de les dades que ens faciliti estaran situats en els servidors de TECNODOSIS S.L., no se cediran a tercers, excepte en el seu cas, altres empreses de grup amb finalitats administratius interns. El fet que no introdueixi les dades de caràcter personal que apareixen en el formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no puguem atendre la seva sol·licitud. Podrà exercir els seus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en contacto@utpr.es així com el dret a presentar una reclamació davant una autoritat de control. Pot consultar-la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades en la nostra política de privacitat.

    Llamar Contactar